HET BEEMSTERLANT’S VARKEN

Ons prachtige assortiment varkensvlees is afkomstig van de familie van der Mark met hun varkensbedrijf in het werelderfgoed de Beemster.

In 2004 hebben zij het roer omgegooid, niet groter, maar beter voor mens en dier.
Zij gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Een ideale match want wij voeren dezelfde visie!

Wat maakt hun varken speciaal

Zij streven ernaar om op een diervriendelijke manier varkens te houden door heel veel aandacht aan de varkens te geven en geen antibiotica te gebruiken. Bovendien komt hun voer uit de regio en is van hoogwaardige kwaliteit. Dit doet de smaak van vroeger herbeleven. Beemsterlant’s varkensvlees is daarom alleen verkrijgbaar bij de ambachtelijke slagers die hun vak verstaan.

Kringloop samenwerking

Samenwerking en duurzaamheid vinden zij belangrijk. De mest van de varkens gaat naar de plaatselijke akkerbouwers. Deze akkerbouwers telen graan dat verwerkt wordt in het voer voor hun varkens. Ook het stro, restproduct van het graan, komt weer terug bij hun om gebruikt te worden als ligbed voor de zeugen. Daarnaast wordt de wei van de Beemsterkaas fabriek in het voer gebruikt. Dit zorgt voor een gezonde darmflora bij de varkens.

Heerlijk is eerlijk

Het Beemsterlant’s varken staat garant voor kwaliteit tegen een eerlijke prijs. Hun prioriteit is dat het vlees op uw bord 100% veilig is. Bovendien vinden zij het erg belangrijk dat hun dieren een goed leven hebben gehad en dat u er daarom van kan genieten. Hun varkensvlees is heerlijk mals, heeft een goede structuur en minimaal vochtverlies. Dit geeft de geweldige smaaksensatie van vroeger.